Mijn doel

Van ‘fatty’ naar ‘ripped’

Hierbij heb ik het natuurlijk over de uiterlijke vertoning, tot mijn 19e jaar heb ik er altijd een relatief normale lichaamsvet Schermafbeelding 2015-02-01 om 17.52.23verhouding erop nagehouden, zoals is te zien op de volgende foto. Er was op dat moment nog geen enkel vuiltje aan de lucht te bekennen en ik kon praktisch eten wat ik wilde zonder daar ook maar enige spijt van te hebben, want de volgende ochtend zou mijn weegschaal toch weer hetzelfde vertrouwde getal aan mij tonen.

 

 

Helaas kon het ongelimiteerd eten zonder een grammetje vet aan te zetten niet eeuwig duren.

IMG_1538De volgende foto is namelijk 2 jaar later gemaakt, dit was dus toen ik inmiddels 21 jaar oud was. Op dat moment had het lot bepaald dat ik voortaan weer als single verder mocht en de roze bril was af gegaan, toen zag ik eigenlijk pas echt wat ik mezelf had aangedaan.

In de periode die hierop volgde heb ik erg voor me
eigen lichaam geschaamd en deed absoluut nergens
me shirt voor uit of een getailleerd shirt aan.

Op dat moment heb ik besloten om me weer helemaal
te herstellen naar hoe ik was en dit zelfs proberen te overtreffen.

 

Helaas ben ik niet meteen begonnen met mezelf goed inlezen hoe ik dit het beste kon gaan aanpakken en ben (zoals de meeste doen) direct als een gek begonnen met cardio training. Op een zeker moment ging ik 2 maal per week circa 10KM hardlopen, daarnaast was ik ook 4 maal per week, langer dan 1,5 uur in de sportschool te vinden.

Dit heb ik zo’n 7 maanden volgehouden waarna ik inmiddels ook halve marathons ging hardlopen voor verschillende goede doelen. Helaas was ik echter nog niet voldoende vet kwijt geraakt waarop ik zelf had gehoopt.
Hierna ben ik me eens goed gaan inlezen op het internet hoe ik nou het beste maar ook het snelsteFullSizeRender-2 resultaat kon boeken.

Uit eindelijk kwam het erop neer dat ik gewoon niet de juiste -ook vaak niet voldoende- voeding binnenkreeg om bijvoorbeeld spieren aan te zetten wat ik wel graag wilde. Na alle kennis te hebben vergaard ben ik mijn hele levensstijl qua voeding en beweging gaan aanpassen, in het kort kwam het erop neer dat ik meer eiwitten moest binnen krijgen, meer complexe koolhydraten, maar ook iets minder calorieën om al het overtollige vet weg te werken.

Nadat ik deze principes heb toegepast en mijn training schema heb aangepast naar, geen cardio maar vooral kracht training, is het hard gegaan. De laatste foto is exact 1 jaar en 10 maanden na de vorige foto gemaakt, dat was de foto waarop ik dus enorm was aangekomen.

Tot op heden durf ik vol zelfvertrouwen weer me shirt uit te trekken of een getailleerd shirt aan te doen, ik schaam me hier absoluut niet meer voor. Uiteraard ben ik nog lang niet klaar met mijn transformatie, uit eindelijke wil ik nog heel wat kilo’s spier erbij kweken, maar het lichaamsvet gehalte lekker laag houden.

 

De meeste inspiratie heb ik van een internet fitness god gekregen wie schuil gaat onder de naam “Zyzz”. Helaas heeft hij deze wereld veel ste jong moeten verlaten na een hartaanval door een afwijking in het hart.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.